Netwerkbijeenkomst Taalcoördinatoren

(Start)datum
woensdag 12 juni 2019

Locatie
Meeting Plaza, Utrecht


Voor: Taalcoördinatoren
Kosten: € 125,- p.p per bijeenkomst (inclusief diner)
Docenten: Harald Weessies, Tjalling Brouwer

Algemeen

Als vervolg op de opleiding tot taalcoördinator zijn we op verzoek van oud-deelnemers gestart met het ‘netwerk taalcoördinatoren’. Aan oud-deelnemers, en geïnteresseerde leerkrachten die bij een andere erkend opleidingsinstituut een opleiding tot taalspecialist of –coördinator hebben gevolgd, bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan het netwerk taalcoördinatoren van Opleidingentaal.
Het netwerk heeft tot doel om ervaringen uit de eigen praktijk met elkaar te delen, recente ontwikkelingen of vraagstukken op het gebied van taal-/ leesonderwijs met elkaar te bespreken. Deelnemers zijn afkomstig van diverse scholen, uit verschillende delen van het land.

Voorwaarden voor deelname

Van deelnemers wordt verwacht dat zij een basis- en/of verdiepende opleiding tot taalcoördinator hebben afgerond en bereid zijn om kennis en ervaringen met collega’s te delen in de netwerkbijeenkomsten.

Tijd, locaties en organisatie

De bijeenkomsten worden gehouden op woensdagen van 16.00 – 19.00 uur, in Meeting Plaza, Utrecht. De voorbereiding en organisatie van de netwerkbijeenkomsten wordt verzorgd door de docenten. Gestreefd wordt naar minimaal drie netwerkbijeenkomsten per jaar. In elke bijeenkomst is er een inhoudelijk deel waarvoor ook externe deskundigen kunnen worden uitgenodigd.

Interesse, aanmelding en kosten

Wil je uitgenodigd worden voor deelname aan de netwerkbijeenkomsten, stuur dan een email aan info@opleidingentaal.nl o.v.v. ‘Netwerk taalcoördinatoren’. Je ontvangt dan persoonlijk voor iedere netwerkbijeenkomst een uitnodiging met het programma. Je betaalt alleen voor de bijeenkomst waarvoor je je hebt aangemeld


Bijeenkomst 12 juni

We starten met een inleiding en discussie over ‘de DMT’. Dit onderwerp is gekozen vanwege de discussie die momenteel speelt over de grote nadruk in het technisch leesonderwijs op het snel lezen van losse woorden, met het oog op een zo hoog mogelijke score op de DMT.
Toetsdeskundigen van CITO Saskia van Berkel en Alma van Til zullen de netwerkbijeenkomst inleiden met een korte presentatie over de DMT/AVI en gaan daarna aan de hand van vragen met ons in discussie.
Daarna is er ruimte voor twee of drie keuze onderwerpen, waaronder de invulling van de taak/functie van de taalcoördinator. Tijdens de netwerkbijeenkomst kun je in twee- of drietallen met elkaar uitwisselen over een van de keuzeonderwerpen.
Zijn er onderwerpen die je op de agenda wilt hebben; waarover je met collega’s wilt uitwisselen, laat het ons dan weten. Wij kijken dan of we er op 12 juni een keuzeonderwerp van kunnen maken.

Programma 12 juni

15.30: Inloop/ informeel, koffie en thee
16.00: Opening netwerk door Harald en Tjalling
16.15: Inhoudelijk programma met Saskia van Berkel en Alma van Til: de rol van de DMT/ AVI en goed technisch leesonderwijs..
17.30: Soep en brood
18.00: Vervolg…./ intervisie
18.45: Evaluatie en vooruitblik op mogelijke inhoud(en) volgende netwerkbijeenkomst
voorstel datum, locatie en inhoud volgende netwerkbijeenkomst
19.00: Einde netwerkbijeenkomst, informele voortzetting

Data netwerkbijeenkomsten volgend schooljaar

  • woensdag 18 september 2019
  • woensdag 8 januari 2020
  • woensdag 8 april 2020

Noteer deze alvast in uw agenda

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.