Over ons

Harald Weessies studeerde Nederlandse taal- en letterkunde met als specialisatie taalvaardigheidsontwikkeling in het onderwijs. Hij begon zijn loopbaan als docent Nederlands en ontwikkelaar. Vanaf 2007 is hij zelfstandig onderwijsadviseur en werkte o.a. als taal-leesexpert voor de PO-raad (projectbureau Kwaliteit), en als lid van de toetswijzercommissie Taal voor de Centrale Eindtoets (CvTE).

Harald ondersteunt schoolteams bij het verbeteren van de taal-leesdidactiek en heeft veel ervaring met de begeleiding van verandertrajecten, zowel op groeps- als schoolniveau. Bijzondere aandacht heeft hij voor begrijpend lezen en woordenschatdidactiek. Harald is bestuurslid van de Vereniging van Taalspecialisten en schrijft regelmatig over zijn oude Citroën.


Tjalling Brouwer kijkt naar de wereld met de taalbril op en ziet daardoor voortdurend kansen voor mooi en betekenisvol taalonderwijs. Hij werkte 15 jaar als leerkracht en directielid op een school, studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in het taal-leesonderwijs. Tjalling werkte ruim 12 jaar bij een schoolbegeleidingsdienst in het zuiden van het land en werkt sinds 2007 landelijk als zelfstandig onderwijsadviseur. Hij begeleidt veel scholen bij het optimaliseren van hun taal- en leesonderwijs.

Hij werkt(e) daarnaast vaak op projectbasis voor instanties als SLO en de Nederlandse Taalunie. Tjalling Brouwer werkte als conceptauteur/redacteur mee aan verschillende taal- en leesmethodes, waaronder de vernieuwende taal- en spellingmethode Staal. Daarnaast schreef hij vele artikelen over taal en was hij jarenlang voorzitter van het tijdschrift JSW. Tjalling is voorzitter van de Vereniging van Taalspecialisten.